Εργαστηριο Χημικων και Ηλεκτροχημικων Διεργασιων

nemca-thumb1-min.jpg
nemca-thumb2-min.jpg
nemca-thumb3-min.jpg
nemca-thumb5-min.jpg
Ο ΠΕΛΑΤΗΣ

Το Εργαστήριο Χημικών και Ηλεκτροχημικών Διεργασιών (ΕΧΗΔ), διευθύνεται από τον Καθηγητή Κ. Βαγενά και ανήκει στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Το εργαστήριο έχει σημαντική εμπειρία σε καταλυτικές και ηλεκτροκαταλυτικές διεργασίες, γεγονός που αναδεικνύεται από τις 10 κατά μέσο όρο δημοσιεύσεις το χρόνο σε αναγνωρισμένα διεθνή επιστημονικά περιοδικά (Journal of Catalysis, Journal of Electrochemical Society, Journal of Applied Catalysis κ.α.).
Στο ΕΧΗΔ έχει ανακαλυφθεί το φαινόμενο της Ηλεκτροχημικής Ενίσχυσης της κατάλυσης (ή φαινόμενο NEMCA) ενώ έχει αναπτυχθεί η χρήση των στερεών ηλεκτρολυτών ως ενεργών φορέων καταλυτών για την αντιστρεπτή ενίσχυση των καταλυτικών ιδιοτήτων μετάλλων.

Η δουλεια μας

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου είχαμε την ευκαιρία να δουλέψουμε στη δημιουργία του νέου website του Εργαστηρίου Χημικών και Ηλεκτροχημικών Διεργασιών (ΕΧΗΔ), του Πανεπιστημίου Πατρών. Σκόπος μας ήταν η δημιουργία ενός σύχρονου website που θα ενσωματώνει όλες τις απαιτούμενες λειτουργίες και θα παρουσιάζει επαρκώς τις δραστηριότητες και τα ερευνητικά ενδιαφέροντα των μελών του εργαστηρίου.
Προκειμένου να πετύχουμε τα παραπάνω δώσαμε βάση στην ευκολία πλοήγησης και την αποτελεσματική αναζήτηση περιεχομένου των επισκεπτών τη ιστοσελίδας, καθώς και στην απλή και αποδοτική διαχείριση του περιεχομένου της ιστοσελίδας από το προσωπικό του εργαστηρίου.
Ένα ενδιαφέρον και απαιτητικό κομμάτι της υλοποίησης αφορούσε την ενσωμάτωση του Science Direct Api μέσω του οποίου πραγματοποιείται αυτοματοποιημένα ο συγχρονισμός των δημοσιεύσεων του εργαστηρίου ανάμεσα στο site και την πλατφόρμα Science Direct.

Υπηρεσιες

web development

Τεχνολογιες

app2ucms css3 html5 javascript php

Ημερομηνια ολοκληρωσης

2015